Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta

Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.

315 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.

  2. Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.

  3. Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.

  4. Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken. Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.

  5. Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.

Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta

Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig