Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de jalapeñoplakjes heel fijn. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de komkommer, jalapeño, mayonaise en het sesamzaad.
Verdeel de rijst over 12 gelijke porties (per 12 voetbal-'sushi's'). Leg een stuk vershoudfolie in een kopje en schep er 1 portie rijst op. Verdeel met natte handen over de zijkant van het kopje en schep er een ½ el zalmmengsel tussen. Trek de folie hier zo strak omheen, dat er een balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo de rest van de balletjes, steeds met hetzelfde stukje folie.
Vouw het norivel 4 keer dubbel. Knip er 4 rondjes of zeshoekjes uit, zodat je 64 stuks hebt (per 12 voetbal-'sushi's'). Plak de 60 mooiste met wat water op de balletjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de balletjes erover. Serveer de sushi met de sojasaus in een kommetje.
Voetbal-'sushi'
Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!
- vegatipLiever geen vis? Vervang de zalm door 1 avocado (in kleine blokjes gesneden).
- combinatietipLaat je de jalapeño achterwege, dan is de sushi minder pittig.
Voetbalsushi
Instructievideo - 00:27 min.
Gerelateerde recepten
Voetbal-'sushi'
Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!

12 porties
100 kcal
50 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Snijd de jalapeñoplakjes heel fijn. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de komkommer, jalapeño, mayonaise en het sesamzaad.
Verdeel de rijst over 12 gelijke porties (per 12 voetbal-'sushi's'). Leg een stuk vershoudfolie in een kopje en schep er 1 portie rijst op. Verdeel met natte handen over de zijkant van het kopje en schep er een ½ el zalmmengsel tussen. Trek de folie hier zo strak omheen, dat er een balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo de rest van de balletjes, steeds met hetzelfde stukje folie.
Vouw het norivel 4 keer dubbel. Knip er 4 rondjes of zeshoekjes uit, zodat je 64 stuks hebt (per 12 voetbal-'sushi's'). Plak de 60 mooiste met wat water op de balletjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de balletjes erover. Serveer de sushi met de sojasaus in een kommetje.
vegatip:Liever geen vis? Vervang de zalm door 1 avocado (in kleine blokjes gesneden).
combinatietip:Laat je de jalapeño achterwege, dan is de sushi minder pittig.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
150 g sushirijst
45 ml Saitaku rijstazijn
1 snoepkomkommer
2 el jalapeñoplakjes in pot
125 g warmgerookte zalmfilets
2 el mayonaise
1 el geroosterd zwart sesamzaad
1 norivel
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
vershoudfolie