Sushi-broodtrommel

Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer.

340 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng ¾ van de rijstazijn en eventueel zout erdoor. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Kook de bonen 2 min. en giet af. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en de mango in kleinere blokjes van 1 cm. Meng de peen julienne met de rest van de rijstazijn en laat de mais uitlekken.

  3. Verdeel de sla over de lunchtrommels. Verdeel ⅔ van de rijst over de kommetjes en druk aan. Stort de kommetjes rijst uit over de lunchtrommels. Vorm met de rest van de rijst met vochtige handen 8 kleine balletjes en verdeel als oortjes boven de rijstrondjes.

  4. Knip uit het norivel 8 halve rondjes (de oogjes), 4 grotere rondjes (de neus) en 4 halvemaantjes (de mond). Plak de oogjes, neus en mondjes op de rijst. Verdeel de groente en fruit eromheen en bestrooi met het sesamzaad.

  • variatietipOok lekker om er als volwassenen bijv. gerookte zalm, kimchi en/of sriracha bij te eten.
  • bewaartipJe kunt de sushirijst evt. ook een dag van tevoren bereiden.
  • combinatietipLekker met sojasaus of Japanse mayonaise.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Sushi-broodtrommel

Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig