Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed de bodem van de ovenschaal met vershoudfolie. Verdeel de gekookte rijst gelijkmatig over de ovenschaal, dek af met een stuk vershoudfolie en druk stevig aan. Laat de sushirijst minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de kimchi fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de zalmblokjes met het citroensap en -rasp, de kimchi, bosui, mayonaise en sriracha. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Haal de sushirijst uit de koelkast. Snijd de plak sushirijst in vieren, en snijd deze vierkanten diagonaal doormidden tot 8 driehoeken. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak 4 rijstplakken in 7 min. lichtbruin en knapperig. Keer na 4-5 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout. Bak zo ook de rest van de rijstplakken met de rest van de olie.
Knip het norivel in de lengte en breedte doormidden, knip de stukken diagonaal doormidden. Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne). Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Maak 4 sandwiches met steeds 1 plak crispy rijst, nori, zalmsalade, avocado, komkommer, sesamzaad, nori en dek af met 1 plak crispy rijst.
Crispy sushi sandwich
Jezelf verwennen met de lunch? Ga voor deze crispy sushi sandwich! Hij heeft het allemaal: crunch, pit en smaak. Met spicy zalm en kimchi is 'ie echt onweerstaanbaar!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Crispy sushi sandwich
Jezelf verwennen met de lunch? Ga voor deze crispy sushi sandwich! Hij heeft het allemaal: crunch, pit en smaak. Met spicy zalm en kimchi is 'ie echt onweerstaanbaar!

4 personen
645 kcal
35 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed de bodem van de ovenschaal met vershoudfolie. Verdeel de gekookte rijst gelijkmatig over de ovenschaal, dek af met een stuk vershoudfolie en druk stevig aan. Laat de sushirijst minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de kimchi fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de zalmblokjes met het citroensap en -rasp, de kimchi, bosui, mayonaise en sriracha. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Haal de sushirijst uit de koelkast. Snijd de plak sushirijst in vieren, en snijd deze vierkanten diagonaal doormidden tot 8 driehoeken. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak 4 rijstplakken in 7 min. lichtbruin en knapperig. Keer na 4-5 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout. Bak zo ook de rest van de rijstplakken met de rest van de olie.
Knip het norivel in de lengte en breedte doormidden, knip de stukken diagonaal doormidden. Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne). Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Maak 4 sandwiches met steeds 1 plak crispy rijst, nori, zalmsalade, avocado, komkommer, sesamzaad, nori en dek af met 1 plak crispy rijst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g sushirijst
1 biologische citroen
50 g kimchi in pot
2 bosuitjes
200 g gerookte zalmblokjes
2 el Japanse mayonaise
1 el sriracha
150 ml zonnebloemolie
1 norivel
½ komkommer
1 eetrijpe avocado
2 tl zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
ovenschaal (22 x 22 cm)
vershoudfolie