Wentelteefjes van Twents krentenwegge met nazomerfruit

Extra lekker, deze wentelteefjes van Twentsche krentenwegge!

290 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de melk en kaneel toe. Klop met een garde of een vork door elkaar. Snijd de sneetjes krentenwegge doormidden. Week 4 van de halve sneetjes in het eimengsel.

  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de in ei geweekte stukjes krentenwegge 2 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de bovenkant van de sneetjes in de pan met een ½ el rietsuiker. Keer de wentelteefjes om en bestrooi de gebakken kant met een ½ el rietsuiker (per 4 personen). Keer na 2 min. nog een keer en bak nog 1 min.

  3. Leg de wentelteefjes op een platte schaal. Herhaal met de rest van de sneetjes krentewegge en bak de volgende portie in de rest van de boter. Bestrooi op dezelfde manier met de rest van de rietsuiker. Leg bij de eerder gebakken wentelteefjes op de schaal, verdeel de bessen, bramen en druiven erover en serveer.

  • variatietipDe Twentse krentenwegge is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn-winkels in de regio rond Bakkerij Nollen of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Krentenrozijnenwegge. Muscat beauty-druiven zijn niet in elke winkel verkrijgbaar. Bestel via ah.nl of vervang ze door pitloze witte druiven.

Wentelteefjes van Twents krentenwegge met nazomerfruit

Extra lekker, deze wentelteefjes van Twentsche krentenwegge!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig