Verhit de olie in een soeppan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rösti met het water en de bouillontablet toe. Breng de soep aan de kook en laat nog 5 min. koken. Breng op smaak met peper.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de bieslook fijn. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de kipreepjes toe aan de soep.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de kaas en bieslook erover.
Rösti-maaltijdsoep
Rösti in je maaltijdsoep? Dit aardappelkoekje kan meer dan je denkt.
- serveertipLekker met meergranenstokbrood.
Gerelateerde recepten
Rösti-maaltijdsoep
Rösti in je maaltijdsoep? Dit aardappelkoekje kan meer dan je denkt.

hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rösti met het water en de bouillontablet toe. Breng de soep aan de kook en laat nog 5 min. koken. Breng op smaak met peper.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de bieslook fijn. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de kipreepjes toe aan de soep.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de kaas en bieslook erover.
serveertip:Lekker met meergranenstokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el milde olijfolie
800 g gesneden prei
500 g koelverse rösti gekruid
1½ l kokend water
1 kippenbouillontablet
100 g Cheddar Tophat 48+
12½ g verse bieslook
200 gekookte kipreepjes