Frittata met spinazie, ui en gruyère
Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.Snijd de 300g gekookte aardappelen (per 2 personen) die je over hebt aan restjes, in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.
Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min in de oven gaar.
Frittata met spinazie, ui en gruyère
Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130107_612x450_JPG.jpg)
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.Snijd de 300g gekookte aardappelen (per 2 personen) die je over hebt aan restjes, in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.
Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min in de oven gaar.
bereidingstip:
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
3 witte scharreleieren
2 el halfvolle melk
½ tl kerriepoeder
15 g verse platte peterselie
40 g gruyère
Dit heb je nodig
ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)
kaasrasp