Eenpansgerecht met kip en snijbonen
Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen
Instructievideo - 00:22 min.
Eenpansgerecht met kip en snijbonen
Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD134329_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g scharrel kipfilets
2 el milde olijfolie
2 el kipkruiden
400 g snijbonen
300 g pandanrijst
600 ml kokend water
300 g snoeptomaatjes