Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas
bewaar
bewaar

Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Zeg maar ja tegen deze gezonde quinoa! Geroosterde pompoen en geitenkaas maken 'm helemaal af.

10 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de salieblaadjes fijn. Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

Meng de pompoenblokjes met de salie (houd wat apart ter garnering), de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Doe ondertussen de quinoa met de bouillonblokjes en water in een pan en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de quinoa zonder deksel op de pan ca. 20 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot het een soort pap is geworden. Voeg de olie en de geitenkaas toe en roer door tot deze is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Meng de helft van de geroosterde pompoen erdoor en verdeel over diepe borden. Verdeel de rest van de pompoen, geitenkaas en salie erover en breng op smaak met (versgemalen) peper.

dieettipHet groentebouillontablet minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Instructievideo - 00:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quinoa met geroosterde pompoen en geitenkaas

Zeg maar ja tegen deze gezonde quinoa! Geroosterde pompoen en geitenkaas maken 'm helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig