Avocado-ijs

Vegan 'roomijs' maken? Avocado-ijs maak jij met dit recept supermakkelijk zelf.

250 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 6 uur wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm Doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest. Halveer de limoen en pers uit.

  2. Pureer in een keukenmachine de avocado met de poedersuiker en 2 el limoensap (per 4 avocado's) in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Het pureren kan ook in delen. Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.

  • bewaartipIJs over? Bewaar het in goed afgesloten bakjes in de vriezer. Daar kun je het ca. 3 maanden bewaren.
  • Avocado-ijs

    Instructievideo - 00:24 min.

Avocado-ijs

Vegan 'roomijs' maken? Avocado-ijs maak jij met dit recept supermakkelijk zelf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig