Steek de barbecue aan. Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Pers de limoenen uit. Schil en rasp de gember. Maak de peper schoon en snijd samen met het citroengras in ringetjes. Meng de gember, rode peper en het citroengras met de vissaus, rietsuiker, sesamolie, het limoensap en de helft van de zonnebloemolie tot een marinade.
Snijd de lamsrack in koteletten, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de zonnebloemolie. Gril de lamskoteletten ca. 3-4 min., keer halverwege. Leg ze in een ondiepe schaal en schenk ¾ van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. marineren.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Haal de blaadjes van de verse kruiden en snijd de koriander en munt grof. Meng de komkommer met de tomaat, rode ui, koriander, munt en de basilicumblaadjes tot een salade.
Meng de salade met de rest van de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lauwwarme gemarineerde lamskoteletten over een grote schaal.
Lamskoteletten van de BBQ
Lekker weer? Dan mag de BBQ aan! Deze lamskoteletten gril je 3-4 minuten op de BBQ. Das lekker snel natuurlijk, maar het mooiste is misschien wel de marinade: aromatisch en kruidig dankzij gember en citroengras. Probeer maar eens!
- combinatietipLekker met sriracha.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Lamskoteletten van de BBQ
Lekker weer? Dan mag de BBQ aan! Deze lamskoteletten gril je 3-4 minuten op de BBQ. Das lekker snel natuurlijk, maar het mooiste is misschien wel de marinade: aromatisch en kruidig dankzij gember en citroengras. Probeer maar eens!

hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Pers de limoenen uit. Schil en rasp de gember. Maak de peper schoon en snijd samen met het citroengras in ringetjes. Meng de gember, rode peper en het citroengras met de vissaus, rietsuiker, sesamolie, het limoensap en de helft van de zonnebloemolie tot een marinade.
Snijd de lamsrack in koteletten, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de zonnebloemolie. Gril de lamskoteletten ca. 3-4 min., keer halverwege. Leg ze in een ondiepe schaal en schenk ¾ van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. marineren.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Haal de blaadjes van de verse kruiden en snijd de koriander en munt grof. Meng de komkommer met de tomaat, rode ui, koriander, munt en de basilicumblaadjes tot een salade.
Meng de salade met de rest van de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lauwwarme gemarineerde lamskoteletten over een grote schaal.
combinatietip:Lekker met sriracha.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g lamsrack
3 limoenen
50 g verse gember
1 rode peper
1 stengel vers citroengras
3 el vissaus
2 el rietsuiker
2 tl sesamolie
2 el zonnebloemolie
1 komkommer
380 g tastytomtomaten
1 rode ui
7½ g verse koriander
7½ g verse munt
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue