Salade van gekneusde komkommer

Kneus je komkommers, dan nemen ze alle smaken extra goed op. Zoals in deze salade met rode peper, limoen, vissaus, suikerpinda's en verse koriander.

125 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd een deel van de limoen in parten. Pers de rest uit tot je 3 el sap (per 4 personen) hebt. Roer de vissaus en het limoensap door de peper en knoflook.

  2. Leg de komkommers op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en snijd in grove stukken. Snijd de koriander grof en hak de pinda’s grof. Meng de komkommer met de koriander en het peper-knoflookmengsel en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

  • vegatipVervang de vissaus door 1½ el sojasaus en een ½ el sesamolie (per 4 personen). Het recept is dan niet meer glutenvrij.
  • bereidingstipGeen vijzel? Je kunt de peper en knoflook ook heel fijn snijden.
  • algemeenLaat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.

Salade van gekneusde komkommer

Kneus je komkommers, dan nemen ze alle smaken extra goed op. Zoals in deze salade met rode peper, limoen, vissaus, suikerpinda's en verse koriander.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig