Komkommer-mangosalade
Aziatische smaken met friszoete mango en pinda’s voor de bite. Wat extra mihoen erbij en je hebt een maaltijdsalade.
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve plakken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de ui en vissaus tot een dressing en houd apart.
Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Snijd de plakken in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in 3 stukken en snijd deze in dunne reepjes. Meng de komkommer met de mango, limoendressing en peper en eventueel zout. Bestrooi met de pinda's.
Houd je van pittig, schep dan nog een fijngesneden rode peper door de salade. Lekker met noedels en kiploempia's (diepvries).
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Komkommer-mangosalade
Aziatische smaken met friszoete mango en pinda’s voor de bite. Wat extra mihoen erbij en je hebt een maaltijdsalade.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008364_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve plakken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de ui en vissaus tot een dressing en houd apart.
Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Snijd de plakken in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in 3 stukken en snijd deze in dunne reepjes. Meng de komkommer met de mango, limoendressing en peper en eventueel zout. Bestrooi met de pinda's.
Houd je van pittig, schep dan nog een fijngesneden rode peper door de salade. Lekker met noedels en kiploempia's (diepvries).
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 rode ui
1 limoen
1½ el vissaus
1 verse mango
1 komkommer
3 el gezouten pinda's