Knapperige tofuspiesjes

Alles wat knapperig van de BBQ komt, is bij voorbaat een succes, toch?! Zo is het ook met deze tofuspiesjes.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de tofu uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een kleine pan en bak de knoflook 2 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg de appelsap, sojasaus, appelciderazijn, ahornsiroop en chilivlokken toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 5-7 min. op laag vuur koken, tot het mengsel iets is ingedikt. Laat de marinade iets afkoelen. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Doe met de marinade in de ziplockzak.

  3. Snijd ondertussen de tofu in blokjes van ca. 3 cm. Doe de blokjes bij de marinade in de zak. Leg ten minste 1 uur maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.

  4. Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes tofu aan de spiesen en gril ze in 12-15 min. tot knapperig en gaar. Keer regelmatig en bestrijk ze met de ingekookte marinade. 


Knapperige tofuspiesjes

Alles wat knapperig van de BBQ komt, is bij voorbaat een succes, toch?! Zo is het ook met deze tofuspiesjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig