Laat de tofu uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een kleine pan en bak de knoflook 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de appelsap, sojasaus, appelciderazijn, ahornsiroop en chilivlokken toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 5-7 min. op laag vuur koken, tot het mengsel iets is ingedikt. Laat de marinade iets afkoelen. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Doe met de marinade in de ziplockzak.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van ca. 3 cm. Doe de blokjes bij de marinade in de zak. Leg ten minste 1 uur maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes tofu aan de spiesen en gril ze in 12-15 min. tot knapperig en gaar. Keer regelmatig en bestrijk ze met de ingekookte marinade.
Knapperige tofuspiesjes
Alles wat knapperig van de BBQ komt, is bij voorbaat een succes, toch?! Zo is het ook met deze tofuspiesjes.
20 min. bereiden / 1 uur wachten
9 ingrediënten
Gerelateerde recepten
Knapperige tofuspiesjes
Alles wat knapperig van de BBQ komt, is bij voorbaat een succes, toch?! Zo is het ook met deze tofuspiesjes.

hoofdgerecht
4 personen
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een kleine pan en bak de knoflook 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de appelsap, sojasaus, appelciderazijn, ahornsiroop en chilivlokken toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 5-7 min. op laag vuur koken, tot het mengsel iets is ingedikt. Laat de marinade iets afkoelen. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Doe met de marinade in de ziplockzak.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van ca. 3 cm. Doe de blokjes bij de marinade in de zak. Leg ten minste 1 uur maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes tofu aan de spiesen en gril ze in 12-15 min. tot knapperig en gaar. Keer regelmatig en bestrijk ze met de ingekookte marinade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g tofu
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
150 ml appelsap
100 ml sojasaus
2 el appelciderazijn
4 el ahornsiroop
1 tl chilivlokken
4 sjalotten
Dit heb je nodig
grote ziplockzak
metalen spiesen