Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in het water in 4 min. gaar.
Halveer ondertussen de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Neem de tuinerwten van het vuur. Voeg de peterselie, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de roomkaas toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Verwijder het vel van de makreel en verdeel de vis in stukken. Giet de pasta af en meng met de tuinerwtensaus, tomaten en makreel. Breng op smaak met peper.
Volkorenpasta met tuinertwensaus, tomaat en makreel
Hoe je een pasta vult met heel veel groenten? Pureer ze als saus, zoals in deze versie met tuinerwten.
- vegatipVervang de makreel door 75 g geroosterde walnoten.
Gerelateerde recepten
Volkorenpasta met tuinertwensaus, tomaat en makreel
Hoe je een pasta vult met heel veel groenten? Pureer ze als saus, zoals in deze versie met tuinerwten.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in het water in 4 min. gaar.
Halveer ondertussen de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Neem de tuinerwten van het vuur. Voeg de peterselie, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de roomkaas toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Verwijder het vel van de makreel en verdeel de vis in stukken. Giet de pasta af en meng met de tuinerwtensaus, tomaten en makreel. Breng op smaak met peper.
vegatip:Vervang de makreel door 75 g geroosterde walnoten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorenpenne
450 g fijne diepvries tuinerwten
150 ml water
500 g snoeptomaatjes
1 el milde olijfolie
15 g verse peterselie
150 g koelverse roomkaas met bieslook
240 g gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
staafmixer