Bekleed de ovenschaal met vershoudfolie. Laat het ook over de randen heen hangen. Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op laag vuur en roer de chocolade en het zout erdoor. Roer tot de chocolade is gesmolten. Giet het mengsel in de schaal. Vouw het overhangende folie overheen en dek af met nog meer vershoudfolie. Zet de fudge in de koelkast en laat in 3 uur opstijven.
Stort de fudge uit de schaal op een snijplank en verwijder al het vershoudfolie. Snijd de fudge in 15 gelijke stukken.
Chocolade fudge
Voor deze onweerstaanbaar lekkere fudge met chocolade heb je maar 3 ingrediënten nodig.
- variatietipJe kunt ook allerlei leuke toppings op de chocoladefudge doen. Bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit of snoepjes. Doe de toppings erop voordat de fudge in de koelkast gaat en druk ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten.
- variatietipVoor chocolade-fudgesaus warm je wat stukjes fudge op in een pannetje. Lekker over ijs of taart.
- bewaartipDe chocoladefudge blijft een week goed in de koelkast.
Gerelateerde recepten
Chocolade fudge
Voor deze onweerstaanbaar lekkere fudge met chocolade heb je maar 3 ingrediënten nodig.

15 porties
175 kcal
5 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Bekleed de ovenschaal met vershoudfolie. Laat het ook over de randen heen hangen. Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op laag vuur en roer de chocolade en het zout erdoor. Roer tot de chocolade is gesmolten. Giet het mengsel in de schaal. Vouw het overhangende folie overheen en dek af met nog meer vershoudfolie. Zet de fudge in de koelkast en laat in 3 uur opstijven.
Stort de fudge uit de schaal op een snijplank en verwijder al het vershoudfolie. Snijd de fudge in 15 gelijke stukken.
variatietip:Je kunt ook allerlei leuke toppings op de chocoladefudge doen. Bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit of snoepjes. Doe de toppings erop voordat de fudge in de koelkast gaat en druk ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten.
variatietip:Voor chocolade-fudgesaus warm je wat stukjes fudge op in een pannetje. Lekker over ijs of taart.
bewaartip:De chocoladefudge blijft een week goed in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
250 g pure chocolade
400 g gecondenseerde melk in blik
½ tl zout
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)