Tomaten-rijstsalade

Een rijstsalade is een salade met alleen maar voordelen. Hij is gezond, goedgevuld en vol smaak.

385 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Pers de limoen uit. Meng de yoghurt met de geitenkaas, olie en 1 el limoensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.

  4. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten. Meng de tomaten en sjalot met de rijst en geitenkaasyoghurt. Snijd de munt grof en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het amandelschaafsel.

Tomaten-rijstsalade

Een rijstsalade is een salade met alleen maar voordelen. Hij is gezond, goedgevuld en vol smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig