Doe de linzen en het water in een kom, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur weken op kamertemperatuur.
Doe de linzen met het weekwater en het zout in een blender en maal in ca. 3 min. glad.
Verhit een ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en schep er een soeplepel beslag in. Zwenk de pan zodat de hele bodem bedekt is met beslag. Bak de wrap ca. 1 min. tot de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Keer de wrap en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Houd de wraps warm in een theedoek terwijl je de andere bakt.
Rode linzen wraps
Je hebt wraps in alle kleuren van de regenboog, maar deze zelfgemaakte rode linzen wraps zijn misschien wel de mooiste.
- bereidingstipHet is belangrijk een goede antiaanbakpan of gietijzeren pan te gebruiken, anders blijven de wraps plakken tijdens het bakken.
- combinatietipMaak tijdens de wachttijd een vulling voor de wraps. Bijvoorbeeld gestoofde bonen, geroosterde groenten, rauwkost, halloumi of gebakken kikkererwten.
- serveertipLekker met hummus en een tomatensalade
Gerelateerde recepten
Rode linzen wraps
Je hebt wraps in alle kleuren van de regenboog, maar deze zelfgemaakte rode linzen wraps zijn misschien wel de mooiste.

bijgerecht
4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Doe de linzen en het water in een kom, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur weken op kamertemperatuur.
Doe de linzen met het weekwater en het zout in een blender en maal in ca. 3 min. glad.
Verhit een ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en schep er een soeplepel beslag in. Zwenk de pan zodat de hele bodem bedekt is met beslag. Bak de wrap ca. 1 min. tot de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Keer de wrap en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Houd de wraps warm in een theedoek terwijl je de andere bakt.
bereidingstip:Het is belangrijk een goede antiaanbakpan of gietijzeren pan te gebruiken, anders blijven de wraps plakken tijdens het bakken.
combinatietip:Maak tijdens de wachttijd een vulling voor de wraps. Bijvoorbeeld gestoofde bonen, geroosterde groenten, rauwkost, halloumi of gebakken kikkererwten.
serveertip:Lekker met hummus en een tomatensalade
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g rode linzen
350 ml kraanwater
½ tl zout
2½ el arachideolie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
blender