Rode linzen wraps

Je hebt wraps in alle kleuren van de regenboog, maar deze zelfgemaakte rode linzen wraps zijn misschien wel de mooiste.

215 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de linzen en het water in een kom, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur weken op kamertemperatuur.

  2. Doe de linzen met het weekwater en het zout in een blender en maal in ca. 3 min. glad.

  3. Verhit een ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en schep er een soeplepel beslag in. Zwenk de pan zodat de hele bodem bedekt is met beslag. Bak de wrap ca. 1 min. tot de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Keer de wrap en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Houd de wraps warm in een theedoek terwijl je de andere bakt.

  • bereidingstipHet is belangrijk een goede antiaanbakpan of gietijzeren pan te gebruiken, anders blijven de wraps plakken tijdens het bakken.
  • combinatietipMaak tijdens de wachttijd een vulling voor de wraps. Bijvoorbeeld gestoofde bonen, geroosterde groenten, rauwkost, halloumi of gebakken kikkererwten.
  • serveertipLekker met hummus en een tomatensalade

Rode linzen wraps

Je hebt wraps in alle kleuren van de regenboog, maar deze zelfgemaakte rode linzen wraps zijn misschien wel de mooiste.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig