Eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn

Met risotto en pompoen maak je het perfecte herfstgerecht. Rozemarijn bij de pompoenrisotto en de herfst mag wat ons betreft eeuwig voortduren.

495 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Houd warm op laag vuur.

  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de pompoenstukjes en rozemarijn ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.

  3. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

  4. Laat ondertussen de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op (per 4 pers.). Snijd de tomaten in stukjes.

  5. Schep, als de risotto gaar is, de tomaten en opgevangen olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn

Met risotto en pompoen maak je het perfecte herfstgerecht. Rozemarijn bij de pompoenrisotto en de herfst mag wat ons betreft eeuwig voortduren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig