Gnocchi uit de oven met spinazie en erwten
Wist je dat je gnocchi ook heerlijk in een ovenschotel kunt bereiden? Probeer eens dit winterrecept met spinazie en erwten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie à la crème, tuinerwten en Italiaanse kruiden toe en verwarm 6 min. Roer regelmatig tot de spinazie is ontdooid.
Voeg de zuivelspread en de helft van de mozzarella toe en verwarm 2-3 min. tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de groentesaus over de ovenschaal en verdeel de gnocchi erover. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Bak de ovenschotel ca. 20 min. in de oven.
Gnocchi uit de oven met spinazie en erwten
Wist je dat je gnocchi ook heerlijk in een ovenschotel kunt bereiden? Probeer eens dit winterrecept met spinazie en erwten.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171180_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie à la crème, tuinerwten en Italiaanse kruiden toe en verwarm 6 min. Roer regelmatig tot de spinazie is ontdooid.
Voeg de zuivelspread en de helft van de mozzarella toe en verwarm 2-3 min. tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de groentesaus over de ovenschaal en verdeel de gnocchi erover. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Bak de ovenschotel ca. 20 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 el milde olijfolie
500 g gnocchi di patate
1 middelgrote ui
500 g diepvries gesneden bladspinazie à la crème
225 g diepvries tuinerwten
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
100 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm