Pompoenhasselback met kruidenboter

Deze pompoenhasselback met kruidenboter zet je zo op tafel en ziet er uit alsof het uren werk was. Precies wat je wil deze Kerst dus.

315 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 55 min. oventijd

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil beide helften met een dunschiller en leg met de snijkant naar beneden op een snijplank.

  2. Leg langs beide lange zijden van een pompoenhelft een eetstokje of pollepel om te voorkomen dat je de pompoen helemaal doorsnijdt. Snijd de pompoenhelft in de breedte in plakjes van een ½ cm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten, ook bij het holle deel van de pompoen. Snijd zo ook de andere pompoenhelft in plakjes.

  3. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de kruidenboter. Rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.

  4. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog. Meng met de olijfolie, paprikapoeder, kaneel en chilivlokken. Neem de pompoen uit de oven en verdeel de kikkererwten eromheen. Rooster nog ca. 45 min. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne reepjes en verkruimel de kaas.

  5. Neem de pompoen en kikkererwten uit de oven en verdeel over een serveerbord. Bestrooi met de kaas en bosui.

  • combinatietipLekker met knapperig stokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pompoenhasselback met kruidenboter

Deze pompoenhasselback met kruidenboter zet je zo op tafel en ziet er uit alsof het uren werk was. Precies wat je wil deze Kerst dus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig