Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakken pizzadeeg 5 min. ontdooien en snijd elke plak in 4 vierkantjes. Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en dep droog. Verdeel steeds 1 bolletje mozzarella en ¼ tl kruidenboter over 1 vierkantje bladerdeeg. Je gebruikt voor 10 personen ca. 50 g van de kruidenboter.
Vouw de punten van het deeg naar binnen en druk het deeg dicht tot een bolletje. Verdeel de bolletjes met de gladde kant naar boven in kransvorm in 2 rijen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de kruidenboter in stukjes over de krans. Rasp de kaas erboven en bak in het midden van de oven in 18-20 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schuif met behulp van het bakpapier de krans op een serveerschaal en bestrooi met de peterselie.
Kruidenboter-kaaskrans
Kruidenboterfans opgelet: deze kruidenboter-kaaskrans is onweerstaanbaar!
- bereidingstipIn plaats van minimozzarellabolletjes kun je ook 300 g mozzarella in blokjes snijden en als vulling gebruiken.
Kruidenboter-kaaskrans
Instructievideo - 00:24 min.
Gerelateerde recepten
Kruidenboter-kaaskrans
Kruidenboterfans opgelet: deze kruidenboter-kaaskrans is onweerstaanbaar!

bijgerecht
10 personen
250 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakken pizzadeeg 5 min. ontdooien en snijd elke plak in 4 vierkantjes. Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en dep droog. Verdeel steeds 1 bolletje mozzarella en ¼ tl kruidenboter over 1 vierkantje bladerdeeg. Je gebruikt voor 10 personen ca. 50 g van de kruidenboter.
Vouw de punten van het deeg naar binnen en druk het deeg dicht tot een bolletje. Verdeel de bolletjes met de gladde kant naar boven in kransvorm in 2 rijen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de kruidenboter in stukjes over de krans. Rasp de kaas erboven en bak in het midden van de oven in 18-20 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schuif met behulp van het bakpapier de krans op een serveerschaal en bestrooi met de peterselie.
bereidingstip:In plaats van minimozzarellabolletjes kun je ook 300 g mozzarella in blokjes snijden en als vulling gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
450 g diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie
300 g minimozzarellabolletjes
75 g kruidenboter
50 g belegen kaas
5 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier