Risotto met pesto, spinazie en tuinerwten
bewaar
bewaar

Risotto met pesto, spinazie en tuinerwten

Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto. Voor extra groen(te) vullen we deze risotto met pesto nog aan met spinazie en erwten.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.

Verhit de olie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 15- ­20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg 10 min. na het toevoegen van de scheuten bouillon de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor. Voeg de laatste 5 min. van de totale kooktijd de helft van de pestosaus en de bevroren tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.

Verdeel de risotto over diepe borden en schep de rest van de pestosaus erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met pesto, spinazie en tuinerwten

Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto. Voor extra groen(te) vullen we deze risotto met pesto nog aan met spinazie en erwten.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig