Vegetarische erwtensoep met pittige rulstukjes
Erwtensoep of snert, de perfecte kost voor koude dagen. Deze Hollandse klassieker krijgt een vega twist met pittige rulstukjes.
Aan de slag
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en het laurierblad in een soeppan en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en de helften in dunne plakken. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de ui, peen, en prei toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 40 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de chilivlokken in 4-6 min. gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Schep de soep in diepe borden, verdeel de rulstukjes erover en bestrooi met de peterselie.
Vegetarische erwtensoep met pittige rulstukjes
Erwtensoep of snert, de perfecte kost voor koude dagen. Deze Hollandse klassieker krijgt een vega twist met pittige rulstukjes.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en het laurierblad in een soeppan en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en de helften in dunne plakken. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de ui, peen, en prei toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 40 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de chilivlokken in 4-6 min. gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Schep de soep in diepe borden, verdeel de rulstukjes erover en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gedroogde spliterwten
2 l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
1 laurierblad
3 middelgrote uien
200 g winterpeen
1 prei
3 el milde olijfolie
200 g Vegan rulstukjes
½ tl chilivlokken
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
soeppan