Vegetarische erwtensoep met pittige rulstukjes
bewaar
bewaar

Vegetarische erwtensoep met pittige rulstukjes

Erwtensoep of snert, de perfecte kost voor koude dagen. Deze Hollandse klassieker krijgt een vega twist met pittige rulstukjes.

15 min. bereiden / 55 min. wachten

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Doe de spliterwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en het laurierblad in een soeppan en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en de helften in dunne plakken. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de ui, peen, en prei toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 40 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de chilivlokken in 4-6 min. gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Schep de soep in diepe borden, verdeel de rulstukjes erover en bestrooi met de peterselie.

combinatietipLekker met roggebrood met boter.
combinatietipLiever lactosevrij? Voeg dan een vegan groentebouilontablet toe in plaats van een gewoon groentebouillonblokje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische erwtensoep met pittige rulstukjes

Erwtensoep of snert, de perfecte kost voor koude dagen. Deze Hollandse klassieker krijgt een vega twist met pittige rulstukjes.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig