Ontdooi de tuinerwten. Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui in 15 min. zacht en zoet.
Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 200 ml water (per 4 personen) op. Houd apart.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 5 min. op middelhoog vuur. Schud af en toe met de pan. Doe ze in de beker van de staafmixer.
Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de helft van de kaas met de tuinerwten en ui bij de pijnboompitten in de beker. Voeg het opgevangen pastawater en de rest van de olie toe en pureer grof tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd 4 cirkels (per 4 personen) van Ø 3 cm uit de plakken kaas (voor de ogen). Snijd er ook 2 lachende monden (per 4 personen) van 5 cm lang uit, met punten aan de onderkant (voor de tanden). Zo ontstaat er een monstermond.
Verdeel de pasta over de borden. Schep de tuinerwtenpesto erop.
Leg op de spaghetti voor de kinderen 2 kaascirkels en daaronder de mond. Leg in het midden van de cirkels een plakje olijf.
Pasta met tuinerwtenpesto, kaas en olijven
Altijd leuk, zo'n spaghettimonster!
- variatietipVoeg voor een wat pittigere pasta een ½ tl chilivlokken, extra Parmezaanse kaas en de rest van de olijven toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pasta met tuinerwtenpesto, kaas en olijven
Altijd leuk, zo'n spaghettimonster!

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui in 15 min. zacht en zoet.
Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 200 ml water (per 4 personen) op. Houd apart.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 5 min. op middelhoog vuur. Schud af en toe met de pan. Doe ze in de beker van de staafmixer.
Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de helft van de kaas met de tuinerwten en ui bij de pijnboompitten in de beker. Voeg het opgevangen pastawater en de rest van de olie toe en pureer grof tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd 4 cirkels (per 4 personen) van Ø 3 cm uit de plakken kaas (voor de ogen). Snijd er ook 2 lachende monden (per 4 personen) van 5 cm lang uit, met punten aan de onderkant (voor de tanden). Zo ontstaat er een monstermond.
Verdeel de pasta over de borden. Schep de tuinerwtenpesto erop.
Leg op de spaghetti voor de kinderen 2 kaascirkels en daaronder de mond. Leg in het midden van de cirkels een plakje olijf.
variatietip:Voeg voor een wat pittigere pasta een ½ tl chilivlokken, extra Parmezaanse kaas en de rest van de olijven toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries tuinerwten
2 middelgrote uien
3 el extra vierge olijfolie
300 g spaghetti
80 g pijnboompitten
100 g Parmezaanse kaas
2 plakken jong belegen kaas 30+
50 g zwarte olijvenplakjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker