Bietencurry met naan

Geef je curry een roze twist met deze bietencurry. Garneer met koriander, serveer met naanbrood en tada!

645 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Bewaar het sap van de bieten en snijd de bieten in blokken van 1 cm.

  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak ⅔ van de ui en de helft van de knoflook 1 min. Voeg ⅔ van de hot curry toe en bak 2 min. Voeg de kikkererwten, de bieten met sap, het kokende water en de helft van de kokosmelk toe. Breng aan de kook, roer door en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig. Meng de laatste 5 min. de rest van de kokosmelk erdoor.

  3. Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook met de rest van de hot curry in 2-3 min. goudbruin en knapperig. Snijd de koriander fijn. Verdeel de bietencurry over diepe borden en garneer met de gebakken uitjes en knoflook in kruidenolie en de koriander. Serveer met de naan.

Bietencurry met naan

Geef je curry een roze twist met deze bietencurry. Garneer met koriander, serveer met naanbrood en tada!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig