Chana masala met naan

Het woord 'chana' betekent 'kikkererwten' in het Hindi, en 'masala' verwijst naar een gekruide saus. Je maakt deze kikkererwtencurry in een halfuur al klaar. Lekker met naan maar ook met rijst.

625 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Pureer de tomaten in de hakmolen van de staafmixer.

  2. Verhit 5 el olie (per 4 personen) in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg het komijnzaad toe. Bak 30 sec. Voeg de ui toe en bak al omscheppend 5-6 min. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de garam masala toe en bak al roerend 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Voeg de gepureerde tomaten toe aan de pan en stoof al roerend 4 min. tot er een laagje olie op de saus is ontstaan.

  4. Voeg de kikkererwten met het vocht toe. Roer door en laat 20-25 min. op laag vuur stoven tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Bak ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Schep de curry in een serveerschaal. Verhit de rest van de olie 1 min. in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad en het curryblad toe. Let op: de olie kan spetteren! Giet het hete oliemengsel over de curry (tadka). Serveer met de naan.

  • serveertipLekker met verse koriander.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Chana masala met naan

Het woord 'chana' betekent 'kikkererwten' in het Hindi, en 'masala' verwijst naar een gekruide saus. Je maakt deze kikkererwtencurry in een halfuur al klaar. Lekker met naan maar ook met rijst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig