Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de pinsa in het midden van een bakplaat en strooi de pistache eromheen. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal uit de oven, bestrijk de pinsa met de helft van de olijfolie en beleg met de mortadella. Scheur de burrata in stukken en verdeel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi over de pinse. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Snijd in stukken en serveer direct.
Pinsa romana met mortadella en pistache
Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Deze variant met mortadella en gehakte pistachenoten staat binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pinsa romana met mortadella en pistache
Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Deze variant met mortadella en gehakte pistachenoten staat binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!

4 personen
350 kcal
5 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de pinsa in het midden van een bakplaat en strooi de pistache eromheen. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal uit de oven, bestrijk de pinsa met de helft van de olijfolie en beleg met de mortadella. Scheur de burrata in stukken en verdeel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi over de pinse. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Snijd in stukken en serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pinsa
1 el gepelde pistachenoten
2 el extra vierge olijfolie
6 plakken mortadella
150 g burrata
Dit heb je nodig
bakpapier