Pinsa romana met mortadella en pistache

Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Deze variant met mortadella en gehakte pistachenoten staat binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!

350 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 5 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Leg de pinsa in het midden van een bakplaat en strooi de pistache eromheen. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Haal uit de oven, bestrijk de pinsa met de helft van de olijfolie en beleg met de mortadella. Scheur de burrata in stukken en verdeel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi over de pinse. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Snijd in stukken en serveer direct.

Pinsa romana met mortadella en pistache

Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Deze variant met mortadella en gehakte pistachenoten staat binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig