Snijd de ciabatta open en besmeer de binnenkant met de milde olijfolie.
Rooster de pistachenoten en rasp de citroen. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, 100 g pistachenoten (per 4 personen), knoflook, de extra vierge olijfolie en ½ van de citroenrasp in de hakmolen. Maal met korte pulsen tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de plakjes mortadella dubbel, vervolgens in drieën en rijg aan de tapasprikkers.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg een broodhelft met de snijkant in de pan.
Rooster 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig. Rooster zo ook de andere helft.
Verhit in dezelfde pan de rest van de milde olijfolie op middelhoog vuur en bak de mortadella-spiesjes 5 min. Keer halverwege.
Verdeel de straciatella over de twee broodhelften, beleg met de knapperige mortadella en verdeel de pistache-pesto erover. Hak de rest van de pistachenoten fijn. Strooi de pistachenoten en de rest van de citroenrasp over het brood. Snijd elke helft in 8 gelijke stukken.
Crispy mortadella bites
Nog lekkerder dan mortadella? Crispy mortadella! Deze ciabatta bites maak je met gegrilde mortadella, stracciatella di burrata en pistachepesto.
1 min. bereiden
10 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Crispy mortadella bites
Nog lekkerder dan mortadella? Crispy mortadella! Deze ciabatta bites maak je met gegrilde mortadella, stracciatella di burrata en pistachepesto.

4 personen
1 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ciabatta open en besmeer de binnenkant met de milde olijfolie.
Rooster de pistachenoten en rasp de citroen. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, 100 g pistachenoten (per 4 personen), knoflook, de extra vierge olijfolie en ½ van de citroenrasp in de hakmolen. Maal met korte pulsen tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de plakjes mortadella dubbel, vervolgens in drieën en rijg aan de tapasprikkers.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg een broodhelft met de snijkant in de pan.
Rooster 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig. Rooster zo ook de andere helft.
Verhit in dezelfde pan de rest van de milde olijfolie op middelhoog vuur en bak de mortadella-spiesjes 5 min. Keer halverwege.
Verdeel de straciatella over de twee broodhelften, beleg met de knapperige mortadella en verdeel de pistache-pesto erover. Hak de rest van de pistachenoten fijn. Strooi de pistachenoten en de rest van de citroenrasp over het brood. Snijd elke helft in 8 gelijke stukken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 verse ciabatta
3 el milde olijfolie
120 g ongezouten pistachenoten
1 citroen
15 g handen verse basilicum
60 geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
125 ml extra vierge olijfolie
200 g mortadella
300 g stracciatella di burrata
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
grote tapasprikkers