Mix tofu, misopasta, kurkuma en knoflookpoeder met het hakmolentje van de staafmixer tot een pasta. Maak er 4 gelijke bolletjes (per 4 personen) van en druk plat in de vorm van een dooier. Leg op een bord en vries minimaal 3 uur of een nacht in.
Maak vlak voor het serveren de biettartaar. Snijd de bietstukken in stukjes van 3 mm. Snijd de augurk en de blaadjes van de krulpeterselie zo fijn mogelijk. Meng de biet, augurk, peterselie, vegan mayo en de HP-saus door elkaar. Breng op smaak met peper. Snipper de sjalot heel fijn.
Doe ¼ van de biet in de kookring en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Maak zo nog 3 biettartaartjes. Meng de sjalot met de kappertjes en verdeel om de biettartaartjes heen. Rasp met een fijne rasp de bevroren vegan 'eidooiers' over de biettartaar. Serveer met de le sfoglie toast.
Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan
Deze plantaardige versie van een steak tartaar maak je van bieten, augurken en peterselie. Versier met de smaakvolle rasp van vegan eigeel - gemaakt van o.a. tofu en miso - voor een kerstvoorgerecht waar gasten hun vingers bij aflikken!
- resttipVan de tofu die je over hebt, kun je de volgende dag scrambled tofu maken voor op brood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan
Deze plantaardige versie van een steak tartaar maak je van bieten, augurken en peterselie. Versier met de smaakvolle rasp van vegan eigeel - gemaakt van o.a. tofu en miso - voor een kerstvoorgerecht waar gasten hun vingers bij aflikken!

voorgerecht
4 personen
160 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Mix tofu, misopasta, kurkuma en knoflookpoeder met het hakmolentje van de staafmixer tot een pasta. Maak er 4 gelijke bolletjes (per 4 personen) van en druk plat in de vorm van een dooier. Leg op een bord en vries minimaal 3 uur of een nacht in.
Maak vlak voor het serveren de biettartaar. Snijd de bietstukken in stukjes van 3 mm. Snijd de augurk en de blaadjes van de krulpeterselie zo fijn mogelijk. Meng de biet, augurk, peterselie, vegan mayo en de HP-saus door elkaar. Breng op smaak met peper. Snipper de sjalot heel fijn.
Doe ¼ van de biet in de kookring en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Maak zo nog 3 biettartaartjes. Meng de sjalot met de kappertjes en verdeel om de biettartaartjes heen. Rasp met een fijne rasp de bevroren vegan 'eidooiers' over de biettartaar. Serveer met de le sfoglie toast.
resttip:Van de tofu die je over hebt, kun je de volgende dag scrambled tofu (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185701) maken voor op brood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g tofu naturel
1 el misopasta
½ tl kurkuma
½ tl knoflookpoeder
2 biologische bietstukken
30 g zoetzure augurken
5 g verse krulpeterselie
1 tl vegan mayonaise
2 tl HP sauce
1 sjalot
1 el kappertjes
75 g le sfoglie toast zeezout
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)