Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan

Deze plantaardige versie van een steak tartaar maak je van bieten, augurken en peterselie. Versier met de smaakvolle rasp van vegan eigeel - gemaakt van o.a. tofu en miso - voor een kerstvoorgerecht waar gasten hun vingers bij aflikken!

160 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mix tofu, misopasta, kurkuma en knoflookpoeder met het hakmolentje van de staafmixer tot een pasta. Maak er 4 gelijke bolletjes (per 4 personen) van en druk plat in de vorm van een dooier. Leg op een bord en vries minimaal 3 uur of een nacht in.

  2. Maak vlak voor het serveren de biettartaar. Snijd de bietstukken in stukjes van 3 mm. Snijd de augurk en de blaadjes van de krulpeterselie zo fijn mogelijk. Meng de biet, augurk, peterselie, vegan mayo en de HP-saus door elkaar. Breng op smaak met peper. Snipper de sjalot heel fijn.

  3. Doe ¼ van de biet in de kookring en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Maak zo nog 3 biettartaartjes. Meng de sjalot met de kappertjes en verdeel om de biettartaartjes heen. Rasp met een fijne rasp de bevroren vegan 'eidooiers' over de biettartaar. Serveer met de le sfoglie toast.

Biettartaar met geraspt vegan eigeel van Judith van Bonusvegan

Deze plantaardige versie van een steak tartaar maak je van bieten, augurken en peterselie. Versier met de smaakvolle rasp van vegan eigeel - gemaakt van o.a. tofu en miso - voor een kerstvoorgerecht waar gasten hun vingers bij aflikken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig