Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos

Stoofpeer en friszoete framboos: als er 2 soorten fruit goed te combineren zijn met chocolade, zijn deze het wel. Maak er deze mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos van!

165 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak de chocolade grof. Doe ⅗ in een vuurvaste kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur, voeg ⅕ van de chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten.

  2. Knip 8 rondjes (per 8 personen) van Ø 12 cm uit het bakpapier. Verdeel de chocolade met de achterkant van een lepel in een rondje van Ø 8 cm over het bakpapier. Laat 5 min. staan en vouw samen met het bakpapier tot een taco. Zet tussen de holten van een omgedraaide muffinvorm en laat in 30 min. hard worden in de koelkast.

  3. Doe ondertussen de peertjes in de hoge beker en pureer glad. Roer de mascarpone erdoor en schep in de spuitzak.

  4. Spuit de stoofperenroom in de taco’s en garneer met de frambozen, gouden parels en de rest van de chocolade.

  • serveertipSpuit een toefje room op een schaal en zet de taco erop. Zo blijft-ie beter staan.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos

Stoofpeer en friszoete framboos: als er 2 soorten fruit goed te combineren zijn met chocolade, zijn deze het wel. Maak er deze mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos van!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig