Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur, maar breng niet aan de kook. Roer ⅕ van de oploskoffie en de chocolade erdoor tot ze gesmolten zijn. Laat in de pan afkoelen tot gebruik.
Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooiers en de helft van de suiker in 5 min. licht en luchtig. Vouw het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
Schep de mousse in de schaal, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Meng ondertussen de rest van de oploskoffie met de rest van de suiker, het kokende water, de wodka en de koffielikeur. Klop het mengsel in 10 min. heel licht en luchtig.
Haal de mousse uit de koelkast en verdeel in het midden van bordjes, schep het koffieschuim erover en leg de mokkaboontjes er in het midden op. Leg de smash bombe erop en serveer direct. Sla de smash bombe aan tafel stuk met de achterkant van een lepel.
Espresso-martini-mousse met smashbombe
Espresso martini, kortweg esma, is al jaren razend populair. In deze espresso-martini-mousse met smashbombe presenteren we de klassieke cocktail in toetjesvorm. Succes verzekerd.
- bereidingstipJe kunt t/m stap 3 tot 1 dag van tevoren te maken.
- variatietipVersier de randen van de smash bombe met goudspray.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonella- besmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Espresso-martini-mousse met smashbombe
Espresso martini, kortweg esma, is al jaren razend populair. In deze espresso-martini-mousse met smashbombe presenteren we de klassieke cocktail in toetjesvorm. Succes verzekerd.

nagerecht
6 personen
750 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur, maar breng niet aan de kook. Roer ⅕ van de oploskoffie en de chocolade erdoor tot ze gesmolten zijn. Laat in de pan afkoelen tot gebruik.
Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooiers en de helft van de suiker in 5 min. licht en luchtig. Vouw het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
Schep de mousse in de schaal, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Meng ondertussen de rest van de oploskoffie met de rest van de suiker, het kokende water, de wodka en de koffielikeur. Klop het mengsel in 10 min. heel licht en luchtig.
Haal de mousse uit de koelkast en verdeel in het midden van bordjes, schep het koffieschuim erover en leg de mokkaboontjes er in het midden op. Leg de smash bombe erop en serveer direct. Sla de smash bombe aan tafel stuk met de achterkant van een lepel.
bereidingstip:Je kunt t/m stap 3 tot 1 dag van tevoren te maken.
variatietip:Versier de randen van de smash bombe met goudspray.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonella- besmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
100 g pure chocolade
180 ml verse slagroom
2½ el instant oploskoffie goud
3 scharreleieren
4 el fijne kristalsuiker
1 el kokend water
1 el wodka
1 el koffielikeur
6 mokkaboontjes
540 g AH Excellent smash bombes
Dit heb je nodig
vershoudfolie