Snipper de sjalotten en snijd de knoflook heel fijn. Smelt de boter op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 5 min.
Voeg de slagroom en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat 5-6 min. inkoken tot sausdikte. Haal de pan van het vuur en meng de tapenade erdoor.
Truffelroomsaus
Houd je van paddenstoelen en room? Dan is deze truffelroomsaus voor jou! Een alleskunner bij gebakken biefstuk, entrecote of kip.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Truffelroomsaus
Houd je van paddenstoelen en room? Dan is deze truffelroomsaus voor jou! Een alleskunner bij gebakken biefstuk, entrecote of kip.

bijgerecht
6 porties
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook heel fijn. Smelt de boter op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 5 min.
Voeg de slagroom en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat 5-6 min. inkoken tot sausdikte. Haal de pan van het vuur en meng de tapenade erdoor.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
2 sjalotten
1 teen knoflook
50 g ongezouten roomboter
250 ml slagroom
100 ml water
1 bospaddenstoelenbouillonblokje
2 el paddenstoelen-truffeltapenade