Vegan garnalencocktail met zeewiersalade

Vegan tijdens de feestdagen? Dan hoef je de klassieker niet te missen. Maak een vegan garnalencocktail en serveer in een bedje van zeewiersalade.

110 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Doe de whisky, mayonaise, ketchup, wasabi en een ½ tl limoensap (per 4 personen) in een kommetje en meng tot een egale saus.

  2. Meng de vegan garnalen met het limoenrasp. Snijd de koriander fijn (houd wat over ter garnering). Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Meng de sla met de komkommer en fijngesneden koriander.

  3. Verdeel de sla en zeewiersalade over de glazen. Verdeel de vegan garnalen erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de koriander.

  • bereidingstipJe kunt de cocktailsaus een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan garnalencocktail met zeewiersalade

Vegan tijdens de feestdagen? Dan hoef je de klassieker niet te missen. Maak een vegan garnalencocktail en serveer in een bedje van zeewiersalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig