Orzo met kip en citroen

De kip boven op de pasta in een frisromige saus met spinazie geeft het gerecht extra smaak.

775 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur, keer halverwege om. Schep uit de pan, de kip hoeft niet gaar te zijn.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroenen en pers deze uit. Snijd de rest in plakjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

  3. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui, knoflook, tijm en orzo 5 min. Voeg na 4 min. de spinazie toe en laat al omscheppend slinken in de pan. Voeg het water, citroensap en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de orzo over de ovenschaal. Leg de kip en de citroenschijfjes op de orzo. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip en orzo gaar zijn. Bestrooi met de citroenrasp en serveer.

Orzo met kip en citroen

De kip boven op de pasta in een frisromige saus met spinazie geeft het gerecht extra smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig