Snijd de spitskool in kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen van 1 cm dik. Snijd de uien in halve ringen.
Kook de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer.
Bereid ondertussen de tteokbokki volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en bak de kool en ui 6-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. lichtbruin.
Verdeel de kool en het witte en lichtgroene deel van de bosui over diepe borden. Schep de tteokbokki erop, leg er 2 halve eieren op en bestrooi met het donkergroene deel van de bosui en het sesamzaad. Besprenkel met de sesamolie.
Tteokbokki
Tteokbokki is een Koreaans gerecht. Het bestaat uit chewy rijstcakes in een pittige zoetzure saus van onder andere gochujang. Een heerlijke combinatie van zoet, hartig én pittig. Probeer maar eens!
- achtergrondinfoTteobokki is een veel gegeten gerecht in Korea. Tteok betekent ‘rijstcake’ en ‘bokki’ geroerbakt eten. Tteokbokki wordt op veel verschillende manieren gemaakt, maar bijna altijd met gochujang, de populaire Koreaanse chilipasta. Vaak ligt er een eitje op, maar bosui, fish cakes, kool, dumplings of zelfs kaas doen het ook goed als toppings.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tteokbokki
Tteokbokki is een Koreaans gerecht. Het bestaat uit chewy rijstcakes in een pittige zoetzure saus van onder andere gochujang. Een heerlijke combinatie van zoet, hartig én pittig. Probeer maar eens!

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de spitskool in kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen van 1 cm dik. Snijd de uien in halve ringen.
Kook de eieren in 7 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer.
Bereid ondertussen de tteokbokki volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en bak de kool en ui 6-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. lichtbruin.
Verdeel de kool en het witte en lichtgroene deel van de bosui over diepe borden. Schep de tteokbokki erop, leg er 2 halve eieren op en bestrooi met het donkergroene deel van de bosui en het sesamzaad. Besprenkel met de sesamolie.
achtergrondinfo:Tteobokki is een veel gegeten gerecht in Korea. Tteok betekent ‘rijstcake’ en ‘bokki’ geroerbakt eten. Tteokbokki wordt op veel verschillende manieren gemaakt, maar bijna altijd met gochujang, de populaire Koreaanse chilipasta. Vaak ligt er een eitje op, maar bosui, fish cakes, kool, dumplings of zelfs kaas doen het ook goed als toppings.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g spitskool
2 middelgrote uien
4 middelgrote scharreleieren
520 g tteokbokki original
2 el zonnebloemolie
2 bosuitjes
4 tl sesamzaad
2 el sesamolie