Quiche spinazie zalm
bewaar
bewaar

Quiche spinazie zalm

Sommige combinaties werken gewoon: neem bijvoorbeeld zalm en spinazie, maar ook spinazie en quiche. Dus waarom niet alledrie in een?

25 min. bereiden / 55 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stuk bakpapier in de vorm. Vul de vorm gelijkmatig met de blindbakvulling en bak 20 min. in het midden van de oven. Haal de bakbonen en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 5 min.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal de pan van het vuur. Schep het spinaziemengsel in een vergiet en laat 5 min. uitlekken.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Doe de kaas met de eieren in een kom en klop glad met een garde. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en roer glad. Breek de zalm in grove stukken en meng met het eimengsel.

Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel het spinaziemengsel erover. Schenk het ei-zalmmengsel erover en bak de quiche in de oven in ca. 30 min. gaar.

combinatietipLekker met een groene salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche spinazie zalm

Sommige combinaties werken gewoon: neem bijvoorbeeld zalm en spinazie, maar ook spinazie en quiche. Dus waarom niet alledrie in een?

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig