Quiche feta spinazie
Quiche is een hartige taart waar je alle kanten mee op kan. Maar met feta en spinazie zit je eigenlijk altijd goed. Perfect voor lunch, diner of stiekem toch als tussendoortje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stuk bakpapier in de vorm. Vul de vorm gelijkmatig met de blindbakvulling en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Haal de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog ca. 5 min.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het spinaziemengsel in een vergiet en laat 5 min uitlekken.
Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de slagroom toe. Verkruimel de helft van de feta boven de kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Breng op smaak met peper en meng goed. Meng de spinazie met het eiermengsel in de kom.
Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel het spinaziemengsel erover. Verkruimel de rest van de feta erover en bak de quiche in de oven in ca. 35 min. gaar.
Quiche feta spinazie
Quiche is een hartige taart waar je alle kanten mee op kan. Maar met feta en spinazie zit je eigenlijk altijd goed. Perfect voor lunch, diner of stiekem toch als tussendoortje.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198224_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stuk bakpapier in de vorm. Vul de vorm gelijkmatig met de blindbakvulling en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Haal de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog ca. 5 min.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het spinaziemengsel in een vergiet en laat 5 min uitlekken.
Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de slagroom toe. Verkruimel de helft van de feta boven de kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Breng op smaak met peper en meng goed. Meng de spinazie met het eiermengsel in de kom.
Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel het spinaziemengsel erover. Verkruimel de rest van de feta erover en bak de quiche in de oven in ca. 35 min. gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)230 g koelvers quiche & taartdeeg
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
4 scharreleieren
175 ml verse slagroom
150 g feta
1 biologische citroen
30 g paneermeel
Dit heb je nodig
metalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)
bakpapier
blindbakvulling