Quiche feta spinazie
bewaar
bewaar

Quiche feta spinazie

Quiche is een hartige taart waar je alle kanten mee op kan. Maar met feta en spinazie zit je eigenlijk altijd goed. Perfect voor lunch, diner of stiekem toch als tussendoortje.

20 min. bereiden / 1 uur oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg een stuk bakpapier in de vorm. Vul de vorm gelijkmatig met de blindbakvulling en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Haal de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog ca. 5 min.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het spinaziemengsel in een vergiet en laat 5 min uitlekken.

Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de slagroom toe. Verkruimel de helft van de feta boven de kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Breng op smaak met peper en meng goed. Meng de spinazie met het eiermengsel in de kom.

Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel het spinaziemengsel erover. Verkruimel de rest van de feta erover en bak de quiche in de oven in ca. 35 min. gaar.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche feta spinazie

Quiche is een hartige taart waar je alle kanten mee op kan. Maar met feta en spinazie zit je eigenlijk altijd goed. Perfect voor lunch, diner of stiekem toch als tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig