Zalm-preiquiche met cannellinibonen
Dat zalm en prei een topcombi is, dat wisten we wel. Maar met romige cannellinibonen erbij maak je er helemaal een feestje boonvol eiwitten van!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed het deeg met bakpapier en verdeel de blindbakbonen erover. Bak het deeg 15 min. in de oven. Verwijder de bakvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 8 min.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel af in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en prei 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en kaas.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers een de helft van de vrucht uit. Snijd de kruiden fijn. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Meng de bonen met de ui, prei, dille, bieslook, zalmsnippers en het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal het deeg uit de oven. Bestrooi met het paneermeel en verdeel het zalm-groentemengsel erover. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in de oven in 35-40 min. gaar.
Zalm-preiquiche met cannellinibonen
Dat zalm en prei een topcombi is, dat wisten we wel. Maar met romige cannellinibonen erbij maak je er helemaal een feestje boonvol eiwitten van!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
63 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed het deeg met bakpapier en verdeel de blindbakbonen erover. Bak het deeg 15 min. in de oven. Verwijder de bakvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 8 min.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel af in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en prei 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en kaas.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers een de helft van de vrucht uit. Snijd de kruiden fijn. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Meng de bonen met de ui, prei, dille, bieslook, zalmsnippers en het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal het deeg uit de oven. Bestrooi met het paneermeel en verdeel het zalm-groentemengsel erover. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in de oven in 35-40 min. gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
230 g koelvers quiche & taartdeeg
1 middelgrote ui
500 g preien
2 el milde olijfolie
40 g Parmezaanse kaas
2 scharreleieren
125 ml verse slagroom
1 biologische citroen
15 g verse dille
15 g verse bieslook
400 g cannellinibonen in blik
200 g gerookte zalmsnippers
3 el paneermeel
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling