Gestoomde gember-bosui-kabeljauw met sojasaus (advertorial)
Voor dit recept vonden we inspiratie in China en het Nieuwjaar. Gestoomde vis staat symbool voor overvloed, dus wie weet wat het jaar je zal brengen!
Aan de slag
Laat de kabeljauw ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Giet de rijst af en meng de helft van de koriander erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de helft van de gember in dunne plakjes en snijd de rest in flinterdunne reepjes (julienne). Snijd de helft van de bosuitjes in de breedte doormidden. Snijd de rest in schuine, dunne ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringen.
Breng een pan water, waar de bamboe stoommand op past, aan de kook. Verdeel de grote stukken bosui en de plakjes gember over een hittebestendig diep bord of hittebestendige schaal die in de stoommand past. Leg de vis erop en verdeel de rest van de gember, de rest van de bosui en de rode peper erover. Zet het bord in de stoommand en stoom de vis 12 min.
Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook in 2 min. lichtbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan, maak de pan niet schoon. Bak in dezelfde pan de paksoi 3-4 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Blus af met ¼ van de sojasaus en breng op smaak met peper. Verdeel samen met de gebakken knoflook over een schaal.
Verhit de rest van de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal van het vuur, voeg de rest van de sojasaus en de honing toe en giet de hete saus over de gestoomde vis. Garneer met de rest van de koriander. Serveer met de rijst en paksoi.
Gestoomde gember-bosui-kabeljauw met sojasaus (advertorial)
Voor dit recept vonden we inspiratie in China en het Nieuwjaar. Gestoomde vis staat symbool voor overvloed, dus wie weet wat het jaar je zal brengen!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kabeljauw ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Giet de rijst af en meng de helft van de koriander erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de helft van de gember in dunne plakjes en snijd de rest in flinterdunne reepjes (julienne). Snijd de helft van de bosuitjes in de breedte doormidden. Snijd de rest in schuine, dunne ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringen.
Breng een pan water, waar de bamboe stoommand op past, aan de kook. Verdeel de grote stukken bosui en de plakjes gember over een hittebestendig diep bord of hittebestendige schaal die in de stoommand past. Leg de vis erop en verdeel de rest van de gember, de rest van de bosui en de rode peper erover. Zet het bord in de stoommand en stoom de vis 12 min.
Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook in 2 min. lichtbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan, maak de pan niet schoon. Bak in dezelfde pan de paksoi 3-4 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Blus af met ¼ van de sojasaus en breng op smaak met peper. Verdeel samen met de gebakken knoflook over een schaal.
Verhit de rest van de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal van het vuur, voeg de rest van de sojasaus en de honing toe en giet de hete saus over de gestoomde vis. Garneer met de rest van de koriander. Serveer met de rijst en paksoi.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries kabeljauwhaasjes
300 g volkoren pandan rijst
15 g verse koriander
50 g verse gember
4 bosuitjes
1 rode peper
4 tenen knoflook
800 g paksoi
4 el zonnebloemolie
4 el Lee Kum Kee premium light soy sauce
1 tl honing
Dit heb je nodig
bamboe stoommand