Linzenkroketten met harissa-mayo (advertorial)
Borreltijd! Met deze verrassende vegakroketjes met een vulling van linzen en ras el hanout en een pittige dip van harissamayo op tafel is jouw borrel een feestje!
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Roer er 40 g bloem door.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de linzen, ras el hanout, de helft van de harissa en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Stamp grof met de pureestamper tot de helft van de linzen fijngestampt is.
Doe het mengsel in een bak en laat minstens 1½ uur opstijven in de koelkast.
Vorm met vochtige handen ca. 24 kroketten van het mengsel. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een tweede diep bord en de panko in een derde bord.
Wentel de kroketten voorzichtig achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Leg ze op een snijplank of schaal en laat nog 1 uur rusten in de koelkast.
Meng ondertussen de mayonaise met de rest van de harissa.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Bak de kroketten in 5 delen in 3 min. goudbruin en serveer met de harissamayonaise.
Linzenkroketten met harissa-mayo (advertorial)
Borreltijd! Met deze verrassende vegakroketjes met een vulling van linzen en ras el hanout en een pittige dip van harissamayo op tafel is jouw borrel een feestje!
null porties
140 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Roer er 40 g bloem door.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de linzen, ras el hanout, de helft van de harissa en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Stamp grof met de pureestamper tot de helft van de linzen fijngestampt is.
Doe het mengsel in een bak en laat minstens 1½ uur opstijven in de koelkast.
Vorm met vochtige handen ca. 24 kroketten van het mengsel. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een tweede diep bord en de panko in een derde bord.
Wentel de kroketten voorzichtig achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Leg ze op een snijplank of schaal en laat nog 1 uur rusten in de koelkast.
Meng ondertussen de mayonaise met de rest van de harissa.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Bak de kroketten in 5 delen in 3 min. goudbruin en serveer met de harissamayonaise.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
760 g HAK linzen in pak
2 el milde olijfolie
120 g tarwebloem
1 groentebouillonblokje
½ el ras el hanout
4 el milde harissa
300 ml water
3 middelgrote scharreleieren
80 g panko
100 ml mayonaise
1 l frituurolie
Dit heb je nodig
pureestamper