Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de gyoza’s bevroren in de pan, met de platte zijde naar beneden. Zorg dat de binnenste buitenkanten van de gyoza’s elkaar aanraken in het midden van de pan. Bak 2-3 min. op middelhoog vuur zonder deksel.
Meng ondertussen de maizena, bloem, sesamolie en het water tot een glad mengsel. Giet voorzichtig over de gyoza’s en doe de deksel op de pan. Laat de gyoza’s en het mengsel 6 min. op laag vuur bakken. Haal de deksel van de pan en verdeel nog wat druppels sesamolie over de pan. Doe de deksel er weer op en bak de gyoza’s nog 2 min. Gebruik een spatel om de gyozapannenkoek voorzichtig uit de pan te scheppen, zodat de knapperige onderlaag intact blijft.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng met de sojasaus, rijstazijn en ahornsiroop, de rest van de sesamolie en crispy chiliolie tot een dipsaus.
Laat de tuinerwten en edamamebonen ontdooien. Halveer de komkommer, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui en de koriander fijn en snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm.
Blancheer de tuinerwten en edamamebonen 3 min. spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de tuinerwten, edamamebonen, komkommer, bosui, koriander, cashewnoten en avocado tot een salade en meng met de helft van de saus. Schep de gebakken gyoza uit de pan en keer direct om op een bord. Serveer de gebakken gyoza’s met de rest van de dipsaus en tuinerwtensalade.
Crispy gyoza’s met tuinerwtensalade van Veggilaine
Gyoza met een lekker crispy bodempje, daar kun je ons én Veggilaine voor wakker maken. Lekker met een frisse salade van tuinerwten.
- combinatietipLekker met geroosterde sesamzaadjes of gehakte cashewnoten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Crispy gyoza’s met tuinerwtensalade van Veggilaine
Gyoza met een lekker crispy bodempje, daar kun je ons én Veggilaine voor wakker maken. Lekker met een frisse salade van tuinerwten.

4 personen
715 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de gyoza’s bevroren in de pan, met de platte zijde naar beneden. Zorg dat de binnenste buitenkanten van de gyoza’s elkaar aanraken in het midden van de pan. Bak 2-3 min. op middelhoog vuur zonder deksel.
Meng ondertussen de maizena, bloem, sesamolie en het water tot een glad mengsel. Giet voorzichtig over de gyoza’s en doe de deksel op de pan. Laat de gyoza’s en het mengsel 6 min. op laag vuur bakken. Haal de deksel van de pan en verdeel nog wat druppels sesamolie over de pan. Doe de deksel er weer op en bak de gyoza’s nog 2 min. Gebruik een spatel om de gyozapannenkoek voorzichtig uit de pan te scheppen, zodat de knapperige onderlaag intact blijft.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng met de sojasaus, rijstazijn en ahornsiroop, de rest van de sesamolie en crispy chiliolie tot een dipsaus.
Laat de tuinerwten en edamamebonen ontdooien. Halveer de komkommer, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui en de koriander fijn en snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm.
Blancheer de tuinerwten en edamamebonen 3 min. spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de tuinerwten, edamamebonen, komkommer, bosui, koriander, cashewnoten en avocado tot een salade en meng met de helft van de saus. Schep de gebakken gyoza uit de pan en keer direct om op een bord. Serveer de gebakken gyoza’s met de rest van de dipsaus en tuinerwtensalade.
combinatietip:Lekker met geroosterde sesamzaadjes of gehakte cashewnoten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el zonnebloemolie
270 g vega gyoza
4 tl maizena
2 tl tarwebloem
5 tl sesamolie
100 ml water
8 el sojasaus
10 g verse bieslook
3 el rijstazijn
2 el ahornsiroop
2 el crispy chili in oil
300 g diepvries tuinerwten
150 g diepvries edamamebonen
1 komkommer
5 bosuitjes
15 g verse koriander
2 avocado's
2 el ongezouten cashewnoten