Meng de de helft van de rode-currypasta met de kokosmelk, kipkluifjes en eventueel zout en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
Meng ondertussen de azijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Snijd het rawit-pepertje in dunne ringen, verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen en voeg samen met de rawit en rettich toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot gebruik.
Meng de bloem met de maizena, peper en eventueel zout. Schud de overtollige marinade van de kipkluifjes en wentel ze (in delen) door het bloemmengsel.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 175 °C, hou 2 el olie apart. Frituur de kip in delen 5 min. in de hete olie. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de achtergehouden olie in een koekenpan en bak de rest van de currypasta 2 min. Snijd de koriander grof. Schep de yoghurt in een kommetje, verdeel de gebakken rode-curryolie erover en bestrooi met de helft van de koriander.
Leg de kip op een schaal en bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de dipsaus en ingelegde groente.
Rode curry fried chicken (advertorial)
Gefrituurde kip is al heerlijk, maar als je ’m eerst marineert in aromatische rode-currypasta wordt -ie helemáál onweerstaanbaar. Daar blijf je van eten!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rode curry fried chicken (advertorial)
Gefrituurde kip is al heerlijk, maar als je ’m eerst marineert in aromatische rode-currypasta wordt -ie helemáál onweerstaanbaar. Daar blijf je van eten!

hoofdgerecht
8 personen
425 kcal
45 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Meng de de helft van de rode-currypasta met de kokosmelk, kipkluifjes en eventueel zout en laat afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
Meng ondertussen de azijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Snijd het rawit-pepertje in dunne ringen, verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen en voeg samen met de rawit en rettich toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot gebruik.
Meng de bloem met de maizena, peper en eventueel zout. Schud de overtollige marinade van de kipkluifjes en wentel ze (in delen) door het bloemmengsel.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 175 °C, hou 2 el olie apart. Frituur de kip in delen 5 min. in de hete olie. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de achtergehouden olie in een koekenpan en bak de rest van de currypasta 2 min. Snijd de koriander grof. Schep de yoghurt in een kommetje, verdeel de gebakken rode-curryolie erover en bestrooi met de helft van de koriander.
Leg de kip op een schaal en bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de dipsaus en ingelegde groente.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 g Koh Thai rode curry pasta
200 ml kokosmelk
1 kg scharrel kipkluifje
175 ml witte natuurazijn
2 el kristalsuiker
1 rawit peper
1 sjalot
200 g snoepgroente rettich
175 g tarwebloem
60 g maizena
1 l zonnebloemolie
5 g verse koriander
200 g volle yoghurt