Sambal badjak

Sambal badjak: door dat deze gebakken met o.a. ui, krijgt de sambal een diepe smaak en is hij dankzij de laos aromatisch. Ook lekker: je hebt het in 10 minuten zelf gemaakt!

15 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

zeer pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en de rode rawit-pepers maar laat de zaadlijsten en zaadjes zitten. Snijd het vruchtvlees grof. Doe afhankelijk van de grootte van je vijzel een deel van de pepers in de vijzel en stamp en wrijf tot een puree. Herhaal tot je pepers op zijn. Gebruik je een keukenmachine, dan kan alles tegelijkertijd erin. Herhaal dit met de sjalot en knoflook.

  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de pepers, sjalot, knoflook, trassi, gemalen laos en limoenblaadjes 5 min.

  3. Voeg de suiker en het zout toe en laat nog 15-20 min. op laag vuur pruttelen.

  • variatietipSambal manis: Laat de laos en het limoenblad achterwege en voeg bij stap 3 50 ml ketjap manis toe.
  • variatietipSambal tomaat: Voeg bij stap 3 400 g tomatenblokjes toe en kook 30 min. Breng op smaak met een beetje limoensap. Deze sambal mag wat wateriger zijn. Breng verder op smaak met zout.
  • resttipEen portie is 1 eetlepel en ca. 20 gram.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Sambal badjak

Sambal badjak: door dat deze gebakken met o.a. ui, krijgt de sambal een diepe smaak en is hij dankzij de laos aromatisch. Ook lekker: je hebt het in 10 minuten zelf gemaakt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig