Glutenvrije wafels met spinazie en gepocheerd ei

Ook glutenvrij zet je een heerlijke brunch op tafel. Ga voor deze glutenvrije wafels met roomkaas, spinazie, een gepocheerd eitje en bosui!

325 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit het wafelijzer. Maal de havermout heel fijn in een kleine hakmolen of keukenmachine. Klop 1 ei (per 4 wafels) los en meng met de yoghurt, melk, fijngemalen havermout, bakpoeder en eventueel zout.

  2. Vet het ijzer in met de helft van de olie en vul met de helft van het beslag. Bak de wafel in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de olie en de rest van het beslag.

  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

  4. Boen de citroen schoon en rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de bosuitjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen net slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

  5. Besmeer de wafels met de zuivelspread en verdeel de spinazie, bosui en gepocheerde eieren erover. Bestrooi met het citroenrasp en de chilivlokken.

Glutenvrije wafels met spinazie en gepocheerd ei

Ook glutenvrij zet je een heerlijke brunch op tafel. Ga voor deze glutenvrije wafels met roomkaas, spinazie, een gepocheerd eitje en bosui!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig