Volkorenwafels met gepocheerd ei en avocado

Volkorenwafels als basis voor romige avocado en perfect gepocheerde eieren. Een fijn ontbijt of lunch.

550 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm het wafelijzer voor. Mix in een kom de wafelmix met de boter, het water en 1 ei (per 8 porties) tot een glad, vrij dik beslag.

  2. Vet het ijzer licht in met ¼ van de olie, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in 5-10 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het beslag. Houd de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie.

  3. Snijd ondertussen de avocado in de lengte in dunne plakken en snijd de peterselie grof.

  4. Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de rest van de eieren. Laat uitlekken.

  5. Verdeel de cottagecheese over de wafels en beleg met de avocado, gepocheerde eieren en de chilicrisp.

Volkorenwafels met gepocheerd ei en avocado

Volkorenwafels als basis voor romige avocado en perfect gepocheerde eieren. Een fijn ontbijt of lunch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig