Verwarm het wafelijzer voor. Mix in een kom de wafelmix met de boter, het water en ei tot een glad, vrij dik beslag.
Vet het ijzer licht in met ¼ van de olie, boven en onder. Vul het wafelijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in 5-10 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten. Serveer de wafels met de slagroom, aardbeien en meringuedrops.
Wafels met aardbeien en slagroom
Luchtige wafels met aardbeien en een royale toef slagroom. Een klassieke combinatie die nooit verveelt en perfect is als zoet ontbijt, bij de high tea of als feestelijk dessert.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Wafels met aardbeien en slagroom
Luchtige wafels met aardbeien en een royale toef slagroom. Een klassieke combinatie die nooit verveelt en perfect is als zoet ontbijt, bij de high tea of als feestelijk dessert.

8 porties
390 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm het wafelijzer voor. Mix in een kom de wafelmix met de boter, het water en ei tot een glad, vrij dik beslag.
Vet het ijzer licht in met ¼ van de olie, boven en onder. Vul het wafelijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in 5-10 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de aardbeien in kwarten. Serveer de wafels met de slagroom, aardbeien en meringuedrops.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 Blue Home 3-in-1 wafelijzer
400 g AH Excellent mix voor wafels
120 g ongezouten roomboter
200 ml water
1 middelgroot scharrelei
4 tl milde olijfolie
250 g verse aardbeien
8 toefjes slagroom in spuitbus
8 el AH Excellent meringuedrops