Wafels met lemoncurdmousse en amandelschaafsel

Luxe wafels met friszure lemoncurdmousse en knapperig amandelschaafsel. Een verrassende combinatie van texturen en smaken.

525 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm het wafelijzer voor. Mix in een kom de wafelmix met de boter, het water en ei tot een glad, vrij dik beslag.

  2. Vet het ijzer licht in met ¼ van de olie, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in 5-10 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

  4. Meng de lemoncurd met de mascarpone. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verdeel het lemoncurd-mascarponemengsel over de wafels, spuit het citroenglazuur er zigzaggend over en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Wafels met lemoncurdmousse en amandelschaafsel

Luxe wafels met friszure lemoncurdmousse en knapperig amandelschaafsel. Een verrassende combinatie van texturen en smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig