Paassalade

Deze paassalade met paasfavorieten mag niet ontbreken op jouw brunchtafel. Asperges, eieren en paashaascroutons, wat wil je nog meer? Ook heerlijk als bijgerecht bij het diner.

335 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 7 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten.

  2. Steek met de steker haasjes uit het brood. Verhit ⅖ olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de haascroutons in 5 min. rondom lichtbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bord.

  3. Maak de asperges schoon. Halveer de venkelknol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de knol in de lengte in dunne plakken van een ½ cm (gebruik eventueel een mandoline).

  4. Meng in een kom de venkel met ⅖ olie, peper en eventueel zout en doe dit in een tweede kom ook met de asperges. Verhit de grillpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Gril de asperges 10-12 min., keer regelmatig. Gril de venkelplakken 4 min., keer halverwege.

  5. Halveer de babyromaine in de lengte en snijd in grove stukken van 2 cm. Meng in het molentje van de staafmixer de plantaardige mayonaise, de rest van de olie, de gekonfijte citroen, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing.

  6. Meng de venkel, asperges en babyromaine met de dressing en verdeel over een schaal. Verdeel de haascroutons en het ei erover en serveer.

  • kookstaptipGeen haasvormige steker? De letter R als steker lijkt ondersteboven op hazenoren.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Paassalade

Deze paassalade met paasfavorieten mag niet ontbreken op jouw brunchtafel. Asperges, eieren en paashaascroutons, wat wil je nog meer? Ook heerlijk als bijgerecht bij het diner.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig