Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bosuitje fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en bosui 5 min. op middelhoog vuur.
Verdeel het mengsel met de slagroom over de ramequins en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er 1 ei boven, bestrooi met de gruyère, peper en eventueel zout en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd de dille fijn en bestrooi over de baked eggs. Breek de rosemary & sea salt-crackers in stukken en serveer erbij.
Baked gruyere eggs met rozemarijncrackers (advertorial)
Wat krijg je als je knapperige rozemarijn-zeezout crackers combineert met Zwitserse kaas en gebakken eieren? Een bijzonder lekker brunchgerecht! En binnen 10 minuten staat het in de oven!
- vegatipVervang de gruyère door geraspte oude 48+-kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Baked gruyere eggs met rozemarijncrackers (advertorial)
Wat krijg je als je knapperige rozemarijn-zeezout crackers combineert met Zwitserse kaas en gebakken eieren? Een bijzonder lekker brunchgerecht! En binnen 10 minuten staat het in de oven!

4 personen
295 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bosuitje fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en bosui 5 min. op middelhoog vuur.
Verdeel het mengsel met de slagroom over de ramequins en maak in elk schaaltje een kuiltje. Breek er 1 ei boven, bestrooi met de gruyère, peper en eventueel zout en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd de dille fijn en bestrooi over de baked eggs. Breek de rosemary & sea salt-crackers in stukken en serveer erbij.
vegatip:Vervang de gruyère door geraspte oude 48+-kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bosuitje
1 el milde olijfolie
100 g fijngesneden prei
100 ml verse slagroom
40 g geraspte gruyère
5 g verse dille
8 Wasa delicate thin rosemary & seasalt crackers
Dit heb je nodig
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)